ABD'den Türkiye'de yaşayan Hamas yetkililerine yaptırım
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Çarşamba, Kasım 20 2024
ABD Maliye Bakanlığı’nın yaptırım listesine alınan Abdülrahman İsmail Ganimet, Tel Aviv’de bir kafeye düzenlenen bombalı saldırıya karışmakla suçlandı.

ABD Maliye Bakanlığı, altı üst düzey Hamas yetkililerine yaptırım uyguladığını açıkladı. Bakanlığın Yabancı Varlıkların Kontrolü Ofisi (OFAC), aralarında Hamas’ın yurtdışındaki temsilcileri, askeri kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları'nın üst düzey bir üyesi ve örgütün para toplama çabalarına ve Gazze'ye silah kaçakçılığına destek verdiği belirtilen kişilerin bulunduğu altı üst düzey Hamas üyesini yaptırım listesine aldı.
VOA Türkçe'nin aktardığına göre, ABD Maliye Bakanlığı’nın Terörizm ve Mali İstihbarattan Sorumlu Müsteşar Vekili Bradley Smith, “Hamas görünüşte grup içinde meşru, halka dönük roller üstlenen, ancak terör faaliyetlerini kolaylaştıran, yurtdışındaki çıkarlarını temsil eden ve Gazze'ye para ve mal transferini koordine eden kilit yetkililere sırtını dayamaya devam ediyor” dedi. Smith, ABD Maliye Bakanlığı’nın, “Hamas'ın ek gelir elde etme çabalarını sekteye uğratma ve grubun terör faaliyetlerini kolaylaştıranlardan hesap sorma konusundaki kararlılığını sürdürdüğünü” söyledi.
'HAMAS'A MALİ DESTEK SAĞLAYAN İSİM TÜRKİYE'DE YAŞIYOR'
Maliye Bakanlığı’nın açıklamasına göre, yaptırımlarla hedef alınanlar arasında, Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları'nın uzun süredir üyesi olan ve şu anda Türkiye'de bulunan Abdülrahman İsmail Ganimet de var. ABD Maliye Bakanlığı Ganimet'i, 1997 yılında Tel Aviv’de bir kafeye düzenlenen bombalı saldırı dahil, çok sayıda terör saldırısı ve saldırı teşebbüsüne karışmakla suçladı.
Bakanlık, Türkiye'de bulunan iki başka yetkiliyi, Gazze’de bulunan ve Hamas'ın Rusya ile yaptığı görüşmelere katılan bir üyeyi ve grup adına kamuoyuna konuşma yetkisine sahip ve daha önce Gazze'deki sınır geçişlerini denetleyen bir yöneticiyi de yaptırım listesine aldı. Açıklamaya göre bu isimlerden Musa Davud Muhammed Akari, Hamas için Türkiye'den Gazze ve Batı Şeria'ya fon akışını kolaylaştıran Türkiye'de yerleşik üst
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.F-16'ların vurduğu İHA hakkında şok bilgi: Ankara yakınlarına kadar ulaşmış2.Avustralya'daki terör saldırısında ilginç detaylar ortaya çıktı!3.KHK'lılar Ankara'da adeletsizliği haykırdı: Zeytinyağı almak bile terör suçu oldu...4.Esad ve eşi Esma Esad Rusya'da ne yapıyor? Ayrıntılar ortaya çıktı...5.Tayyar fitili ateşledi: Öyle biri var ki, iddialar Mehmet Akif Ersoy'unkinden daha ağır...
6.ABD'de kırmızı alarm: 'Bir dizi bombalı terör saldırısı önlendi'7.Konut sahibi olanlar dikkat! TCMB araştırma sonucu şok sonuç!8.Konya hazır mı?9.Mahkeme karar verdi: AKP’li eski milletvekili Hüseyin Kocabıyık hakkında tahliye!10.Türkiye 'adaletsizlik rekoru' kırdı, AİHM tescil etti: 2 bin 420 kişi için daha hak ihlali kararı

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU

ŞERİF ALİ TEKALAN

KADİR GÜRCAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

F-16'ların vurduğu İHA hakkında şok bilgi: Ankara ...

Avustralya'daki terör saldırısında ilginç detaylar...

KHK'lılar Ankara'da adeletsizliği haykırdı: Zeytin...

Esad ve eşi Esma Esad Rusya'da ne yapıyor? Ayrıntı...

Tayyar fitili ateşledi: Öyle biri var ki, iddialar...


