ABD'den Ermenistan ile Azerbaycan'a çağrı
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Salı, Eylül 20 2022
Azerbaycan ve Ermenistan dışişleri bakanları ile New York'ta, BM Genel Kurulu çerçevesinde bir araya gelen ABD Dışişleri Bakanı Blinken, taraflara müzakere masasına dönme çağrısı yaptı.

Azerbaycan ile Ermenistan arasında geçen hafta patlak veren çatışmalar, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu kapsamındaki görüşmelere de yansıdı. İhtilafın tarafı olan ülkelerin dışişleri bakanlarını üçlü bir görüşmede bir araya getiren Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanı Antony Blinken, mevkidaşlarına müzakere masasına dönme çağrısı yaptı.
Görüşmeye ilişkin fotoğrafları Twitter hesabından paylaşan Blinken, "Bugün Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan ile Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov arasındaki doğrudan görüşmelere ev sahipliği yaptım. Görüşmede de ifade ettiğim gibi, birliklerin geri çekilmesi ve diplomatların masaya dönmesinin zamanı geldi" ifadelerini kullandı.
DW Türkçe'de yer alan habere göre görüşmenin içeriğine ilişkin bilgi veren ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price da, "Bundan sonra atılması gereken adımları tartıştılar ve Bakan (Blinken) tarafları ay sonuna kadar bir kez daha buluşma konusunda cesaretlendirdi" dedi.
Ermenistan Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasına göre, Azeri birliklerin Ermenistan topraklarından çekilmesini isteyen Mirzoyan görüşmede gelecekte oluşabilecek gerginliklerin önlenebilmesi amacıyla uluslararası bir mekanizmanın hayata geçirilmesini talep etti.
Azerbaycan ve Ermenistan arasında 13 Eylül'de başlayan çatışmaların ardından Rusya'nın arabuluculuğu ile ateşkes sağlandığı bildirilmişti. Ancak Azerbaycan, Ermenistan'ı bu ateşkese uymamakla suçladı. Azerbaycan Savunma Bakanlığı, "Saat 09.00'dan itibaren ateşkes ilan edilmiş olmasına rağmen, Ermenistan sınır bölgesinde top ve diğer ağır silahları kullanarak, ateşkesi ihlal etti" açıklamasında bulundu.
Ermenistan ile Azerbaycan arasındaki çatışmalarda, Ermeni mevzilerinden top atışı yapan bir asker - (25.10.2010)Ermenistan ile Azerbaycan arasındaki çatışmalarda, Erm
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Avustralya'daki terör saldırısında ilginç detaylar ortaya çıktı!2.F-16'ların vurduğu İHA hakkında şok bilgi: Ankara yakınlarına kadar ulaşmış3.KHK'lılar Ankara'da adeletsizliği haykırdı: Zeytinyağı almak bile terör suçu oldu...4.Esad ve eşi Esma Esad Rusya'da ne yapıyor? Ayrıntılar ortaya çıktı...5.Tayyar fitili ateşledi: Öyle biri var ki, iddialar Mehmet Akif Ersoy'unkinden daha ağır...

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU

ŞERİF ALİ TEKALAN

KADİR GÜRCAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

Avustralya'daki terör saldırısında ilginç detaylar...

F-16'ların vurduğu İHA hakkında şok bilgi: Ankara ...

KHK'lılar Ankara'da adeletsizliği haykırdı: Zeytin...

Esad ve eşi Esma Esad Rusya'da ne yapıyor? Ayrıntı...

Tayyar fitili ateşledi: Öyle biri var ki, iddialar...


