ABD'de idam mahkumu, zehirli iğne yerine elektrikli sandalye istedi
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Perşembe, Aralık 6 2018
ABD'nin Tennessee eyaletinde zehirli iğneyle acı çekmek istemediğini söyleyen bir idam mahkumu, cezasının elektrikli sandalyeyle infaz edilmesini istedi.
61 yaşındaki David Earl Miller, birkaç mahkumun zehirli iğneyle normalden daha uzun sürede ölmeleri üzerine seçim yapma hakkını kullandı.
36 yıldır hapiste olan Miller'ın bugün idam edilmesi bekleniyor.
Eyalette bu hak, 1999'dan önce işlenen suçlarda hüküm giyen mahkumlara tanınıyor.
Miller 1981'de 23 yaşındaki zihinsel özürlü bir kadını öldürmekten hüküm giymişti.
Tennessee'de idam mahkumlarının cezası genelde zehirli iğneyle infaz ediliyor.
'20 dakika can cekişti'
Eyalette Ağustos ayındaki bir infazda Billy Ray Irıck adlı bir mahkumun, zehirli iğneden sonra 20 dakika can cekiştiği açıklanmıştı.
Bunun üzerine Edmund Zagorski adlı 63 yaşındaki başka bir mahkum da elektrikli sandalye talebinde bulunmuştu.
Cezası geçen ay infaz edilen Zagorski, eyalette 1960'tan beri bu yolla idam edilen ikinci mahkum oldu.
Eyalette bazı mahkumların idam mangası tarafından kurşuna dizilme talebiyle açtığı dava henüz sonuçlanmadı.
Zehirli iğne yerine gaz odası
Komşu eyalet Alabama'da bu yılın başlarından itibaren idamlar nitrojen gazı odasında da infaz edilebiliyor.
Eyalette 50'den fazla mahkum zehirli iğne yerine cezalarının bu yolla infaz edilmesi talebinde bulundu.
ABD'de hiçbir eyalette elektrikli sandalye ana infaz yöntemi değil. 1890'lara kadar ABD genelinde idam mahkumlarının cezası asılarak infaz ediliyordu. Sonra bunun yerini elektrikli sandalye aldı.
Zehirli iğneyle ilk infaz 1982'de Teksas'ta gerçekleştirildi ve daha
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Ufuktaki operasyonun şifreleri AKP'li Tayyar'dan: Başkan yardımcısı sevgilisini kamu kurumuna aldırıyor2.Bomba Kulis: ''Hakan Fidan görevden alınacak. Yerine kim gelecek?''3.Habertürk'ün eski GYY Veyis Ateş adliyeden uyuşturucu testine gönderildi!4.Avrupa'da Barış Boyun suç örgütüne kapamlı operasyon!5.ESK Müdürü'ne suç duyurusu

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER







