ABD'de grip salgını tehlikesi... Ölenlerin sayısı 53 oldu
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Pazar, Şubat 4 2018
ABD grip salgını tehlikesi büyüyor.. Ülke genelinde Ekim ayından bu yana grip yüzünden hayatını kaybedenlerin sayısının 53’e çıktı
ABD Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezleri, son 7 günde ABD genelinde 16 çocuğun daha grip yüzünden öldüğü bildirildi. Bu durumda Ekim ayından bu yana grip yüzünden hayatını kaybedenlerin sayısının 53’e çıktığı kaydedildi.
Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezleri Başkan vekili Anne Schuchat’in açıklamasına göre, 2010’dan bu yana grip kaynaklı hastaneye başvuru istatistiklerine dayalı olarak bu yıl en yüksek rakama ulaşıldığı tespit edildi.
Açıklamada ayrıca, bu yıl H3N2 virüsünün yaygın olduğu, bu virüsün farklı komplikasyonlara yol açabildiği, hastaneye yatışların görüldüğü, bazı vakaların ise ölümle sonuçlandığı ifade edildi.
Schuchat, bu yılki komplikasyon ve vakaların önceki yıllara göre çok ağır geçtiğini ve hastaneye başvurularda riskli hasta sayısının geçen yıllardan fazla olduğunu vurguladı.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Ufuktaki operasyonun şifreleri AKP'li Tayyar'dan: Başkan yardımcısı sevgilisini kamu kurumuna aldırıyor2.Bomba Kulis: ''Hakan Fidan görevden alınacak. Yerine kim gelecek?''3.Habertürk'ün eski GYY Veyis Ateş adliyeden uyuşturucu testine gönderildi!4.Süper ligde top koşturan futbolcuya silahlı saldırı: Durumu kritik!5.Avrupa'da Barış Boyun suç örgütüne kapamlı operasyon!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER







