ABD’de alışveriş merkezinde silahlı saldırı
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cumartesi, Ağustos 3 2019
ABD’nin Teksas eyaletinde bir alışveriş merkezinde düzenlenen silahlı saldırıda 20 kişi öldü, 26 kişi yaralandı.
Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Teksas eyaletine bağlı El Paso kentinde silahlı bir saldırgan, alışveriş merkezinde etrafa ateş açtı. Polisin 3 şüpheliyi gözaltına aldığı olayda 20 kişinin hayatını kaybettiği, 26 kişinin ise yaralandığı açıklandı.
Silahlı saldırgan El Paso'da bulunan bir Walmart mağazasına girerek, alışveriş yapan insanların üzerine kurşun yağdırdı. Kuzey Amerika'da bir yaz festivalinde gerçekleşen silahlı saldırıda 3 kişinin hayatını kaybetmesinden sadece 6 gün sonra yaşanan saldırının failinin 21 yaşındaki Patrick Crusius olduğu bildirildi.
Nefret suçu şüphesi
El Paso polis şefi Greg Allen, saldırının nefret suçu olma potansiyeli taşıdığını belirtirken yetkililer soruşturma ile ilgili daha fazla detay vermekten kaçındı.
Aşırılık yanlıları tarafından kullanılan çevrimiçi mesaj panosu 8Chan'de yayınlanan ve saldırgan tarafından yazıldığı düşünülen 4 sayfalık bir açıklamada eylemin "Teksas'ın Hispanikler tarafından işgal edilmesine bir cevap" olarak gerçekleştirildiği ifade ediliyor. Açıklamada ayrıca Yeni Zelanda'da mart ayında iki camide 51 kişiyi öldüren saldırgana da destek verildiği anlatılıyor.
Hispanik, kültürel kökenleri Meksika, Porto Riko, Küba, Orta Amerika ve diğer Latin Amerika ülkeleri olanlar için kullanılan 1970'li yıllarda ortaya çıkmış bir terim.
El Paso ve Ciudad Juarez, komşuları Las Cruces, New Mexico ile birlikte, Kuzey Amerika'daki en büyük iki dilli, iki uluslu nüfusu oluşturan yaklaşık 2.5 milyon kişinin yaşadığı bir bölge.
Meksika Cumhurbaşkanı Andres Manuel Lopez Obrador saldırıda 3 Meksika vatandaşının hayatını kaybettiğini, 6 kişinin ise yaralandığını duyurdu.
<
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Buğra Gökce trajik Mehmet Akif Ersoy karşılaşmasını anlattı: 'Ağlamaya başladı hepimiz etkilendik'2.Trump'tan kritik açıklama: "Golan Tepeleri'ni İsrail'e verdim"3.Muharrem Sarıkaya işten atıldı!: Kameramanı tokatlamıştı!4.Almanya işsizlik yardımını zorlaştırıyor5.Tutuklandı: Ela Rümeysa Cebeci ifadesinden sonra nezarete alındı!
6.Savaşa hazırlanıyor: Almanya 50 milyar avroluk dev bütçe onayı7.Zelenskiy'den endişelendiren savaş açıklaması...8.'Soruşturmada 100'e yakın isim var': Kimlerin başı yanacak?9.Seçimin ayak sesleri: YSK Başkanı'nından saraya sürpriz ziyaret10.AB'ye ilticada 'Ruanda modeli': Sığınmacılar Mısır, Fas ve Tunus gibi ülkelere gönderilecek

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Buğra Gökce trajik Mehmet Akif Ersoy karşılaşmasın...

Trump'tan kritik açıklama: "Golan Tepeleri'ni İsra...

Muharrem Sarıkaya işten atıldı!: Kameramanı tokatl...

Almanya işsizlik yardımını zorlaştırıyor

Tutuklandı: Ela Rümeysa Cebeci ifadesinden sonra n...


