Manisa'nın Alaşehir ilçesine bağlı Çamlıbel köyünde yaşayan 73 Yaşındaki Hüseyin Karaj, her gün atı ve sabanıyla orman alanına gidip ağaçlandırma çalışmalarında gönüllü çalışıyor. Manisa Orman İşletme Müdürü Yasin Yaprak, Uluderbent Şefliği'nce Çamlıbel yakınlarında yürütülen ağaçlandırmalarda, iş makinelerinin çalışmasına elverişli olmayan kısımlarda toprak hazırlığının insan gücüyle ya da hayvanla sürülerek yapıldığını belirtti. Bunun için de orman köylüsünü işlendirdiklerini, böylece ek gelir sağlandığını söyledi.
Hüseyin Karaj'ın ise bu işi ücret karşılığında değil, gönüllü olarak yapmak istediğini belirtmesinin kendilerini önce şaşırttığını fakat onun, torunlarına bırakacağı en değerli emanetin ağaç ve orman olacağını, bunu kutsal bir vazife olarak gördüğünü söylediğini aktardı. İşletme Müdürü Yaprak, orman teşkilatı olarak Karaj'ın bu davranışından dolayı mutlu olduklarını, çok duygulandıklarını ve çalışma motivasyonlarını arttırdığını söyledi. Kendisine 1 hektarlık küçük bir alanı isteği üzerine sürmesi için bıraktıkların gün içinde ne zaman isterse gelip sürebileceğini ve bu çalışmasına kendi personelinin de nezaret edeceğini sözlerine ekledi.
Hüseyin Karaj ise doğma büyüme Çamlıbelli olduğunu, o çevredeki ormanlarda bulunan ağaçların, küçük bir fidanken gelişip büyümelerine şahitlik ettiğini anlattı. Hüseyin Dede, sözlerine şöyle devam etti: "Ben 73 yaşıma kadar ne doktor ne hastane gördüm, hala kendimi dinç ve sağlıklı hissediyorum. Bunu da ağaca ve ormana borçluyum, çünkü orman bana tertemiz hava ve billur su kaynakları verdi. Hayvanlarım bu ağaçların altında, gölgesinde beslendi. Bana ve köyüme geçim kaynağı oldu. Ormanlar bize atalarımızdan miras değil, torunlarımızın emanetidir. Biz de bu ağaçların bir dalına zarar vermeden, daha yeni ağaçlar, ormanlar oluşturarak ormancıların çalışmalarına destek olmalıyız." CİHAN