6 yıldır tutuklu olan 14 Astsubay Meslek Yüksekokulu öğrencisi tahliye oldu
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cuma, Eylül 30 2022
15 Temmuz gecesi İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün önüne götürülen ve darbeye kalkıştıkları iddiasıyla müebbet verilen 14 astsubay Meslek Yüksekokulu öğrencisi, Yargıtay'ın bozma kararından sonra yapılan yeniden yargılama sonucu dün tahliye edildi. Yargıtay, aynı gece A Haber'e götürülen diğer öğrencilerin cezasını ise onayladı.
15 Temmuz gecesi, Vatan Emniyet Müdürlüğü’nün önüne götürülen Balıkesir Astsubay Meslek Yüksekokulu öğrencilerine verilen müebbet kararının bozulmasının ardından yeniden yargılanan 14 öğrenci dün tahliye edildi.
Yargıtay, öğrenciler o gece Vatan Caddesi’nden Topkule Kışlası’na döndükleri, darbeyi destekleyen hiçbir olaya karışmadıkları ve darbe yapmaya kalkanlara yardım etmedikleri için 6 yıl sonra müebbet kararını bozdu.
VATAN CADDESİ’NE GÖTÜRÜLEN ÖĞRENCİLER
Bold'un haberine göre Balıkesir Astsubay Meslek Yüksek Okulu’nun 59 öğrencisi, 10 Temmuz 2016’da staj yapmak üzere İstanbul Esenler’deki 66. Mekanize Tugayı Topkule Kışlası’na gönderildi. 12 gün burada eğitim gördükten sonra Balıkesir’e dönecek, 30 Ağustos 2016’daki mezuniyet töreninden sonra da rütbelerini takıp göreve başlayacaklardı.
Eğitimlerinin ilk haftasının tamamladılar. Bir hafta sonra stajlarını bitirip mezun olacak öğrenciler 15 Temmuz sabahına Topkule Kışlası’nda uyandı. Kendilerine önce tatbikat yapılacağı, atış talimi olacağı söylendi, silah, teçhizat dağıtıldı. Bu durum bazı öğrencilerin tuhafına gitti ve Balıkesir’deki komutanlarını arayıp olanları anlattılar. Komutanları “Artık Topkule Kışlası’nın emri altında olduklarını ve ne söylenirse uymaları gerektiğini” ifade etti.
Saat 17.00 olduğunda öğrencilerin çarşı izinleri iptal edildi. 21.00 sularında ise bir terör saldırısının gerçekleştiği ve polisin yardıma ihtiyacı olduğu emredilerek öğrenciler birkaç grup halinde kışladan çıkarıldı. Bir grup komutanları eşliğinde A Haber binasına, bir grup Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne helikopterle götürüldü.
ÖĞRENCİLERİ TAŞIYAN HELİKOPTER MESLEK LİSESİNE İNDİ
14 öğrencinin bulunduğu helikopter İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün önüne inemeyince rütbeli bir as
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Hocaefendi'nin yeğeni elinde pazar poşetiyle evine giderken gözaltına alındı2.Bu kez İzmit'e İHA düştü.3.KHK'lıları ilgilendiren önemli haber: AİHM başvuru kriterlerini değiştirdi işte detaylar!4.Geceyarısı gözaltına alınan Gültekin hakkında karar verildi!5.26 şirkete operasyon! Çok sayıda gözaltı var
6.İtirafçı, Mehmet Akif Ersoy soruşturmasında Soylu'nun adını da verdi!7.Kahramanmaraş'ta yürekleri ağızlara getiren deprem!8.Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran hakkındaki suçlamalar belli oldu: 'Geliyorum' dedi9.Amerika hayali kuranlar şokta: ABD Green Card programını süresiz olarak askıya aldı!10.Gökçek mahkeme zoruyla tahliye edildi, şimdi de anahtarları vermiyor!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER







