6 milyar liralık yolsuzluk iddiasıyla Erdoğan'a yeni suç duyurusu

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Pazar, Ocak 30 2022
Halkın Kurtuluş Partisi, Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli Yüksek Standartlı Demiryolu Projesi’nde 6 milyar liralık yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakanlar, Kalyon Şirketi Yöneticileri ve Kamu İhale Kurumu Yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulundu.
3 Nisan 2018’de 3 milyar 198 milyon 743 bin TL bedelle yapılan Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli Yüksek Standartlı Demiryolu Projesi iptal edilerek 21 Ağustos 2020’de 9 milyar 449 milyon 995 bin 834 liraya Kalyon İnşaat’a peşkeş çekildiği iddia edilmişti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da "Islak imza ile hazineden 6 milyar TL'nin nasıl iç edildiğini anlatıyorum" diyerek yolsuzluğu gündeme getirmişti.

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) avukatları söz konusu iddianın araştırılması için harekete geçti.

HKP avukatları, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ulaştırma ve Altyapı Eski Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Dr. Yalçın Eyigün, Kalyon Grup Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Cemal Kalyoncu ve Kalyon Grup Yönetim Kurulu Üyeleri, Kamu İhale Kurumu Başkanı Hamdi Güleç ve Kamu İhale Kurulu Üyeleri hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

“İHALEYE FESAT KARIŞTIRMA, RÜŞVET” SUÇLAMASI
HKP avukatları Erdoğan, Karaismailoğlu, Turhan, Eyigün, Kalyoncu, Güleç ve diğer kişilerin “Nitelikli Dolandırıcılık, İhaleye Fesat Karıştırma, Rüşvet, Görevi Kötüye Kullanma ve Kamu Görevlisinin Suçu Bildirmemesi” suçlarını işlediklerini belirterek, dilekçede yer alan isimler hakkında soruşturma yürütülerek kamu davası açılmasını talep etti.

“AKP; VURGUN, SOYGUN, YOLSUZLUK DEMEKTİR”
Suç duyurusuna ilişkin HKP MYK Üyesi Adnan Okur açıklama yaptı. Okur şu ifadelere yer verdi:

"Kamuoyunun gündemine oturan 6 Milyar Liralık İhale vurgunu bir kez daha gösterdi ki AKP; İşsizlik, Pahalılık, Zam, Zulüm, Vurgun, Soygun, Yolsuzluk, Hırsızlık, Hukuksuzluk, Kanunsuzluk, Adaletsizlik demektir. AKP’giller; Halkımızın bütün değerlerinin yerli-yabancı parababalarına peşkeş çekilmesi, Kam

Bu haberler de ilginizi çekebilir