6 ilde orman yangını: Alevlerle mücadele saatlerdir sürüyor!

Türkiye'nin ciğerleri yanıyor. Sıcak havaların etkisiyle yurdun dört bir yanından yangın haberleri gelmeye devam ediyor. İzmir, Balıkesir, Kahramanmaraş, Karabük, Kastamonu'daki yangınlara havadan ve karadan müdahale sürüyor. Bingöl'deki yangın ise büyümeden söndürüldü.

SHABER3.COM

Sıcak havaların etkisiyle yurdun dört bir yanından yangın haberleri gelmeye devam ediyor. Sabahın ilk ışıklarıyla İzmir, Balıkesir ve Kahramanmaraş illerindeki yangınlara havadan ve karadan müdahale başladı.

Bornova ilçesi Beşyol Mahallesi yakınlarındaki ormanda, dün saat 13.30 sıralarında belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.

İhbar üzerine bölgeye İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 6 uçak, 9 helikopter, 25 arazöz, 8 su ikmal aracı, 4 dozer ve 4 yer ekibi sevk edildi. Yangın nedeniyle İzmir-Manisa kara yolu ve Sabuncubeli tüneli tedbir amacıyla trafiğe kapatıldı.

Yangın nedeniyle Beşyol ve Sarnıçköy mahalleleri tahliye edildi. Her iki köyde toplam 7 ev zarar gördü.

İkinci gününde yangına müdahale günün ilk ışıklarıyla yeniden başladı. Öte yandan, yanan alanlar dron ile havadan görüntülendi.

MÜDAHALE YENİDEN BAŞLADI

Balıkesir'in Kepsut ilçesinde arazide çıkan ve ormana sıçrayan yangınının kontrol altına alınması için ekiplerin mücadelesi devam ediyor.

Kırsal Karahaliller Mahallesi'ndeki bir arazide çıkarak ormanlık alana sirayet eden yangına, 23 arazöz, 8 su ikmal aracı, 10 ilk müdahale aracı, 13 hizmet aracı, 4 uçak, 5 helikopter, 5 dozer, 1 greyder ve diğer kurumlarda gelen araçlarla toplam 98 araç ve 230 personel müdahale ediyor.

Ekipler, daha fazla yayılması önlenen yangını tamamen kontrol altına almaya çalışıyor.

KAHRAMANMARAŞ'TA 2 YANGIN

Pazarcık ilçesinin Narlı Mahallesi’nde dün saat 12.00 sıralarında orman yangını çıktı. Anız yangınında alevlerin ormana sıçraması sonucu başlayan yangını söndürmek için bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi.

Ekipler, alevleri kontrol altına almaya çalışırken Türkoğlu ilçesinin Cennnetpınarı mevkisinde ikinci bir orman yangını çıktı. Yine aynı nedenle çıkan yangına vakit kaybetmeden ekipler müdahale etti.

Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü’nden 195 personel, 2 helikopter, 20 arazöz, 7 su tankı, 1 dozer, 10 ilk müdahale aracı, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’ndan ise 33 personel ve 10 araç olmak üzere toplam 228 personelin 50 araç ile havadan ve karadan müdahalesi sonucunda Türkoğlu’ndaki orman yangını, saat 01.00 sıralarında kontrol altına alındı.

75 hektar ormanın yandığı yangının ardından soğutma çalışması başlatılırken, Pazarcık’taki yangına ekiplerin müdahalesi ise devam ediyor.

KARABÜK'TE YILDIRIM YANGINA NEDEN OLDU

Karabük’ün Ovacık ilçesine bağlı Yaylacılar Köyü ile Soğanlı Köyü Üzümcük Mahallesi arasında bulunan ormanlık mevkiide yıldırım düşmesi sonucu yangın çıktı. Dumanları fark eden vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, arazöz, su tankeri sevk edildi. Rüzgarın da etkisiyle yayılmaya başlayan ve yaklaşık 20 hektarlık alanı içeren yangını söndürme çalışmaları sürüyor. Yangının sarp kayalıklarda olması söndürme çalışmalarını zorlaştırırken, bölgeye yangın söndürme helikopteri de sevk edildi.

Karabük Valiliği olayla ilgili yaptığı açıklamada, “Sabah saat 07.45 sıralarında Ovacık ilçemiz Yaylacılar Köyü ile Soğanlı Köyü Üzümcük Mahallesi arasında bulunan ormanlık alana yıldırım düşmesi sonucu çıkan yangına 1 adet iş makinesi, 16 adet arazöz, 4 adet su tankeri ve 60 yangın söndürme personeli tarafından müdahale edilmektedir. Şiddetli rüzgarın etkisiyle büyüyen yangını kontrol altına alma çalışmaları devam etmektedir” ifadelerine yer verildi.

KASTAMONU 18 SAATTİR YANIYOR

Kastamonu’nun İhsangazi ilçesinde çıkan orman yangına müdahale 18 saattir devam ediyor. Yangınla ilgili bilgi veren Kastamonu Orman Bölge Müdürü Fahri Sönmezoğlu, “İnşallah 1-2 saat içerisinde yangını kontrol altına alacağız” dedi.

BİNGÖL'DE YANGIN BÜYÜMEDEN SÖNDÜRÜLDÜ

Bingöl'ün Genç ilçesi Yeniyazı köyündeki ormanlık alanda çıktı. Yangını fark eden yöre sakinleri, durumu Orman İşletme İl Müdürlüğü ve Genç Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekiplerine bildirdi. Bölgeye giden ekipler, yangını büyümeden kontrol altına alarak söndürdü. Bölgede soğutma çalışmalarının yapıldığı bildirildi.
<< Önceki Haber 6 ilde orman yangını: Alevlerle mücadele saatlerdir sürüyor! Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER