498 anne-baba aynı zamanda tutuklu, 706 çocuk anneleriyle birlikte cezaevinde
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cuma, Ekim 11 2024
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, DEM Partili Gergerlioğlu'nun soru önergesine verdiği cevapta, eşiyle beraber ‘terör’ suçlamalarından ceza infaz kurumlarında bulunan kişi sayısının 498 olduğunu söyledi. Tunç, cezaevindeki çocuk sayısının ise 706 olduğunu açıkladı.
Cezaevlerinde bulunan evli çift sayısının 498, anneleriyle birlikte kalan çocuk sayısının ise 706 olduğu açıklandı.
DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun soru önergesine yanıt veren Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, eşiyle beraber, ‘terör’ suçlarından ceza infaz kurumlarında bulunan kişi sayısının 498 olduğunu söyledi.
Aynı önerge cevabında ceza infaz kurumlarında annesi ile birlikte kalan çocuk sayısının da 706 olduğu ifade edildi.
Gazete Duvar’a konuşan Ömer Faruk Gergerlioğlu soru önergesine verilen cevabın Türkiye cezaevlerinde aile dramları yaşandığının göstergesi olduğunu söyledi.
‘ANNE – BABA TUTUKLULUĞU AYRI ZAMANLARDA OLSUN’
498 çiftin cezaevlerinde olmasının dehşet verici olduğunu belirten Gergerlioğlu, “Cezaevlerinde gittikçe artan aile dramları var. Ailesinden ayrılıp yakınlarıyla yaşayan çocukların dramlarının bitmesi gerekir. Her görüş sonrası ağlama krizleri geçiren çocuklar var. Biz anne baba tutukluluğu farklı zamanlarda olsun istedik, bununla ilgili kanun teklifi sunduk. Ancak AK Parti kabul etmedi” dedi.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın da bu konuyla ilgilenmesi gerektiğini söyleyen Gergerlioğlu, “Aile ve Adalet bakanlıklarının ortak bir çalışma yapması gerekir. Hapishanelerde anneleriyle kalan çocukların sayısı da artıyor. Çocuklar hapishanelerde hayatları boyunca unutamayacakları travmalar yaşıyor. İki bakanlığın alternatif çözüm yollarını mutlaka üretmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.
Cezaevinde bulunan bir çift olan Demirci ailesinin yaşadığı sıkıntılar DEM Parti Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’na iletildi. Gergerlioğlu’na aktarılan bilgilere göre eşlerden biri 7, biri de 6 yıl ceza aldı ve iki eş de Edirne L Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderildi.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Hocaefendi'nin yeğeni elinde pazar poşetiyle evine giderken gözaltına alındı2.Bu kez İzmit'e İHA düştü.3.Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran hakkındaki suçlamalar belli oldu: 'Geliyorum' dedi4.KHK'lıları ilgilendiren önemli haber: AİHM başvuru kriterlerini değiştirdi işte detaylar!5.Kahramanmaraş'ta yürekleri ağızlara getiren deprem!
6.Geceyarısı gözaltına alınan Gültekin hakkında karar verildi!7.Amerika hayali kuranlar şokta: ABD Green Card programını süresiz olarak askıya aldı!8.Uyuşturucu soruşturması Fenerbahçe'ye uzandı: Sadettin Saran ifade veriyor evinde arama var9.26 şirkete operasyon! Çok sayıda gözaltı var10.İçişleri Bakanlığı açıkladı: İzmit'te düşen İHA Rusya'ya ait

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER







