Oysa 17 Nisan’da Resmi Gazete’de Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’nde Meslekte 6 yılını dolduran dershane öğretmenlerinin tamamının MEB kadrosuna alınmayacağı atamaların boş kadrolara göre yapılacağı açıklandı.
Sözler havada kaldı
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, 29 Kasım 2013'te AKP Genel Merkezi'nde milletvekillerine dershane dönüşümü hakkında bilgi vermiş, Vekillerin "Dershane öğretmenleri ne olacak" sorusunu Avcı şöyle yanıtlamıştı; "Veliler, öğrenciler, öğretmenler, çalışanlar endişe etmesin. Okullardaki ve halk eğitimdeki kurslar devam edecek. İngilizce kurstan ve sürücü kursları devam edecek. Dershane öğretmeni özel okula dönüşünce de görevini sürdürecek. Kapanan dershanenin öğretmeni de milli eğitimin sistemine entegre edilecek."
40 bin öğretmen işsizlikle karşı karşıya
40 bin öğretmenin işsizlikle karşı karşıya kaldığını ifade eden Güvender Başkanı Eyüp Kılcı, mağduriyetler için hiçbir önlem alınmadı. Dönüşüm denildiği günden beri bin dershane kepenk indirdi, yöneticilerin mağduriyetleri görmezden gelindi. İlk başta kimse mağdur olmayacak gibi bir hava yaratıldı, 1 Eylül’den sonra çalışanlar ve öğretmenler de kapanan kurumlardakiler gibi mağdur olacaklar diyerek uygulamaya tepki gösterdi. Getirilen kontenjan sınırına da önce 6 yılı dolduranlar denildi şimdi boş kontenjana göre deniliyor. 40 binin üstünde öğretmen var hepsi zarar görecek diye konuştu.
Tüm Özel Öğretim Kurumlan Demeği Başkanı İbrahim Taşel, dershanede çalışan birçok öğretmenin MEB kadrosuna girmek istemeyeceğini belirtti. Taşel, "Öğretmenlerin gittikleri yerde 4 sene kalma gibi bir zorunlulukları olacak. Bir de nereye atanacaklarım bilmemek birçok öğretmeni vazgeçirecektir. Dershanede istihdam edilemeyenler özel sektöre dağılacaktır" dedi.