37 yıldır her Ramazan'da kurulan İstanbul Kitap Fuarı bu sene yapılmayacak
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cuma, Mayıs 3 2019
Belediye kararın eski yönetim tarafından alındığını savundu. Diyanet Vakfı'na bağlı fuar şirketi “sorunu çözmek için çalışıyoruz” dedi.
Kitapseverlerin yıl boyunca beklediği birkaç kitap fuarından biri de her yıl ramazan ayında İstanbul’da kurulan Dini Yayınlar Fuarı.
Her ne kadar bu fuarın ismi "Dini Yayınlar Fuarı" olsa da farklı eserler basan yayınevleri de bu fuara katılıyor.
37 yıldır kuruluyordu
1982 yılından bu yana İstanbul’da kurulan bu fuar 2010 yılına kadar Sultanahmet Camii’nin avlusunda düzenleniyordu. Fuar, 26 yıl boyunca diğer ramazan etkinlikleriyle birlikte Sultanahmet’teki varlığını korudu. 2010 yılında ise Beyazıt Meydanı’na taşındı. Sultanahmet’teki Ramazan alanında sucuk ekmek, şeker, kahve, hediyelik eşya gibi stantlar ise faaliyetine devam etti.
2010 ile 2017 arasında Beyazıt’ta faaliyet gösteren fuar yine ilgi odağı olsa da eski canlılığını hiçbir zaman kazanmadı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz yıl fuara Ayasofya’da bir alanı tahsis etti. Birçok yayıncıya göre Ayasofya’da kurulan 2018 fuarı oldukça başarısız oldu.
Ramazanın yaklaştığı bu günlerde kitap fuarını bekleyen binlerce İstanbullu açısındanşaşırtıcı bir gelişme yaşandı. Her yıl Türkiye Diyanet Vakfı öncülüğünde düzenlenen bu fuarın bu yıl yapılmayacağı öğrenildi.
İBB: Kararı eski yönetim aldı
Independent Türkçe’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi kaynaklarından edindiği bilgilere göre fuarın kurulmama kararı eski yönetim tarafından alındı.
İBB kaynakları, fuarla ilgili Sultanahmet esnafından eski yönetime yoğun şikayetler gittiğini, itfaiye ve emniyet gibi kurumların da fuarın sokak girişlerini kapattığı için olumsuz görüş bildirdiğini öne sürdü.
Eski yönetimin aldığı karara uyacaklarını söyleyen yetkililer, bu yıl p
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Hocaefendi'nin yeğeni elinde pazar poşetiyle evine giderken gözaltına alındı2.Bu kez İzmit'e İHA düştü.3.KHK'lıları ilgilendiren önemli haber: AİHM başvuru kriterlerini değiştirdi işte detaylar!4.Geceyarısı gözaltına alınan Gültekin hakkında karar verildi!5.26 şirkete operasyon! Çok sayıda gözaltı var
6.İtirafçı, Mehmet Akif Ersoy soruşturmasında Soylu'nun adını da verdi!7.Kahramanmaraş'ta yürekleri ağızlara getiren deprem!8.Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran hakkındaki suçlamalar belli oldu: 'Geliyorum' dedi9.Amerika hayali kuranlar şokta: ABD Green Card programını süresiz olarak askıya aldı!10.Gökçek mahkeme zoruyla tahliye edildi, şimdi de anahtarları vermiyor!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER







