3'üncü kez mahkemeyi kazandılar ancak bir türlü onaydan geçemiyorlar


Okul yöneticilerinin hukuksuz yollarla görevden alınmasına Danıştay'ın 'dur' demesine, açılan davaların kazanılmasına rağmen birçok yönetici görevine halen dönemedi.

Eğitim-Sen Kocaeli Şube Başkanı Suca Omurca, "Sendikamıza üye 2 kişi, 3'üncü kez mahkemeden yürütmeyi durdurma kararı aldı. Ancak hala görevine dönemedi. Sebebi de imzadan çıkmaması. Sorduğumuzda 'Milli Eğitim Müdürü, Vali beyle görüşecek' deniyor. Her zaman bir bahane buluyorlar." diyerek tepki gösterdi. Aktif Eğitimciler Sendikası Kocaeli Şubesi Başkanı Mahmut Mollarecep de "Puanlaması yapılmış ve kararnameleri hazırlanıp valiliğe sunulan yöneticilerin kararnamelerinin Vali Hasan Basri Güzeloğlu tarafından bir an evvel imzalanmasını bekliyoruz." dedi.

DANIŞTAY 'DUR' DEMİŞTİ

Kamuoyunda dershaneler yasası olarak bilinen torba yasa ile Milli Eğitim teşkilatını düzenleyen kanun hükmünde kararnamede değişiklik yapılmıştı. Düzenlemeyle 4 yıl okul müdürlüğü yapanların görevleri sona erdi. 4 yıl daha görev yapmak isteyenler ise değerlendirmeye alındı. Bunun sonucunda 100 puan üzerinden 75 alanların süresi 4 yıl daha uzatılacaktı. Ancak birçok ilde okul değerlendirmesinde olumlu puan alan yöneticiler ilçe milli eğitim müdürlüğü tarafından elendi. Bunun üzerine sendikalar hukuksuzluğu yargıya taşıdı. Danıştay'ın kararı ile müdürlerin görevine dönmesinin yolu açıldı. Ancak Danıştay'ın 'dur' demesine ve açılan davaların kazanılmasına rağmen birçok yönetici hala görevine dönemedi.

MAHKEMEYİ KAZANDILAR, AMA BİR TÜRLÜ İMZADAN ÇIKMIYORLAR

Eğitim-Sen Kocaeli Şube Başkanı Suca Omurca bu duruma tepki gösterdi. Omurca, puanlamanın objektif yapılmadığını belirterek, "Puanlamalar özellikle İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından yapıldı. Müdürlükler, orada görev yapanları hiç tanımadan puanlama yapmış. Bu objektif kriterlere dayanan bir puanlama değildi. Biz de konuyu mahkemeye taşıdık. Mahkeme puanlamayı İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinin yapamayacağına karar verdi. Arkadaşlarımız yeniden puanlamaya tabi tutuldu. Birçoğu da neredeyse 100 puana yakın aldı." dedi. Açılan mahkemeleri kazanmalarına rağmen yöneticilerin henüz görevlerine dönemediklerini belirten Suca, şunları kaydetti: "Şuanda bizim üyelerimiz içeresinde 3'üncü kez mahkemede yürütmeyi durdurma kararı alanlar var. Ancak dosyaları hala Milli Eğitim Müdürlüklerinde bekliyor. Sorduğumuzda 'Milli Eğitim Müdürlüğü'nün valiyle birlikte buna yönelik kararlar verebileceğini' söylüyorlar ancak bunu sürüncemede bırakıyorlar. Her zaman bir bahane buluyorlar. Validen bu konuda adaletli davranmasını arkadaşlarımızın hukuka uygun bir şekilde atamalarını bekliyoruz."

"GECİKMİŞ ADALET, ADALET DEĞİLDİR"

"Gecikmiş adalet bir anlamda adalet sayılmaz." diyen Omurca, "Bir an önce bu arkadaşlarımızın tekrar geriye dönmelerini bekliyoruz. Ancak sürünceme devam ediyor. Bunun sebebi de bana göre, hukuksal kararların acaba arkasından dolanıp da, hukukun arkasından dolanıp da, yeni bir yönetmelik hazırlanıncaya kadar bu arkadaşlarımızı bir şekilde atamayarak, yeni yönetmeliklerle bunların tekrar atanmamasını sağlamak adına yapıyorlar."

'BENDEN OLMAYAN, İŞİ, AŞI HAK ETMİYOR' DENİYOR

Omurca, AK Parti'nin özellikle 2007 yılından sonra kendisi gibi düşünmeyenleri görevden aldığını iddia ederek, şunları aktardı: "O tarihten itibaren hükümet kanalıyla yapılan bütün değişiklik, uygulamalar, kendisi gibi düşünmeyen, kendisine biat etmeyen kim varsa, onu bir şekilde görevinden almak, mağdur etmek, kendisine biat eder duruma getirebilmek adına yapılıyor. 'Benden olmayan işi de hak etmiyor. Aşıda hak etmiyor' düşüncesiyle hareket ediyorlar. Bunlar diyorlar ki 'Benim gibi düşünüyorsan bu ülkede her şeyi hak edebilirsin. İşi de hak edebilirsin mevkii de hak edebilirsin. Benim gibi düşünmüyorsun, seni benim gibi düşününceye kadar mağdur edeceğim.' Yani bu bir anlamda insanları ayrıştırmaktır. Kendisini gibi düşünmeyen insanların haklarını yok saymaktır. Yaşam haklarına, iş haklarına müdahale etmektir. Biz böyle değerlendiriyoruz. Bu aynı zamanda önemli hukuksuzluktur. Hukuk içeresinde haklarımızı arıyoruz ama ne yazık ki kendi yaptıkları hukuku da tanımaz bir durumdalar."

"BİR AN EVVEL GÖREVLERİNE İADE BEKLİYORUZ"

Aktif Eğitimciler Sendikası Kocaeli Şubesi Başkanı Mahmut Mollarecep de yaşananlara tepki gösterdi. Mollarecep, "21 Ağustos 2014 tarihinde ilçe milli eğitim yöneticilerinin yapmış olduğu yanlı değerlendirme sonucu okul müdürlüğünden alınan birçok okul müdürleri idari mahkemelerde açmış olduğu davaları kazanmalarına rağmen görevlerine iade edilmedi." dedi. Mollarecep, Aktif Eğitimciler Sendikası Kocaeli Şubesi olarak puanlaması yapılan, kararnameleri hazırlanıp valiliğe sunular isimlerin, Vali Hasan Basri Güzeloğlu tarafından onayından geçmesini, görevlerin iadelerini beklediklerini söyledi. Türk Eğitim-Sen Kocaeli 1 Nolu Şubesi yetkilileri de aynı mağduriyeti kendi sendika üyelerinden bazı isimlerinde yaşadığını, bunun bir an evvel çözülmesi gerektiğini dile getirdi.
CİHAN
<< Önceki Haber 3'üncü kez mahkemeyi kazandılar ancak bir türlü onaydan... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER