'250 bin turistle kışın otellerin doluluk oranı yüzde 50'ye çıkarılacak'

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Pazar, Kasım 22 2015
Manavgat Titreyengöl-Sorgun Turizm Yatırımcıları Birliği (TİSOYAB) Başkanı Hüseyin Aydoğan, eko turizmi ve doğa sporları tanıtımı ile bölgeyi Batı ve Kuzey Avrupalı turistler için cazibe merkezi yapacaklarını söyledi.
Manavgat Titreyengöl-Sorgun Turizm Yatırımcıları Birliği (TİSOYAB) Başkanı Hüseyin Aydoğan, eko turizmi ve doğa sporları tanıtımı ile bölgeyi Batı ve Kuzey Avrupalı turistler için cazibe merkezi yapacaklarını söyledi.

Aydoğan yaptığı açıklamada, eko ve doğa sporları turizmi canlı tutarak ölü sezon denilen dönemde bölgeye 250 bin Batı ve Kuzey Avrupalı turisti çekmek istediklerini vurguladı. Aydoğan, "Doğa sporları turizmde kışın İspanya, İtalya, Malta, Mısır ve Tunus'a giden turistleri Manavgat'a çekmek istiyoruz. Bölgemizin eko ve doğa sporları turizmi potansiyeli çok yüksek." dedi.

Avrupa ülkelerinde yaptıkları tanıtımlarla başta İskandinav ülkeleri Norveç, İsveç ve Finlandiyalı oryantiring (koşarak yön bulma), dağ bisikleti, bisiklet oryantingi, doğa yürüyüşü (trekking), Titreyengöl'de kano ve İskandinav Yürüyüşü (Nordic Wolking) ile Sorgun Çamlığı'nda doğa yürüyüşü turlarını cazip hale geldiğini belirten Aydoğan, şunları kaydetti: "Manavgat'ta uzun yıllar hep deniz,kum ve güneş turizmi ön planda olduğu için eko ve doğa sporları turizmine yönelik değerlerin gün yüzüne çıkarılması geri planda kalmış durumda. Dünyada eko ve doğa sporları turizminde dünyada ayrıcalıklı tek destinasyon Manavgat. Çünkü dünyada bir Titreyengöl, bir Manavgat Irmağı, bir Oymapınar, bir Beşkonak Köprülü Kanyon Milli Park'ı, Selge, Seleukeia, Side ve Manavgat Şelalesi yok. Biz bu değerlerimizi dünyada pazarlamada biraz geç kaldık. Uluslararası Oryantırıng Federasyonu ile Uluslararası Bisiklet Federasyonu dünyanın en iyi dağ bisiklet ve oryantiring parkurlarının Manavgat'ta olduğunu söylüyor. Yine kano ve raftingte de öyle."

Titteyengöl'de İskandinav ülke oryantiring spor kulüpleri ile bir araya gelen Aydoğan, hedeflerinin bölgede kışın doğa sporları turizmini canlı tutarak açık olan konaklama tesislerinin doluluk oranını yüzde 35'ten yüzde 50'ye çıkarmak olduğunu söyledi.

KIŞIN OTELLERİN DOLULUK ORANI YÜZDE 50'YE ÇIKARILACAK

Kışın bölgeye 250 bin Avrupalı ve İskandinav turistin çekilmesi h

Bu haberler de ilginizi çekebilir