2040'a kadar iş yapma hedefiyle gelen dev şirket Türkiye'den çıkıyor
⏱ Okuma Süresi 1 dk•Yayınlanma Pazartesi, Ekim 15 2018
Dünyanın en büyük liman işletmecilerinden Hollandalı APM Terminals’in, Türkiye’den çekilme kararı aldığı öğrenildi. Şirket, 2012'de Türkiye'ye gelmiş 2040 yılına kadar da Petlim Limanı'nı işletecekti.
Dünya gazetesinden Kerim Ülker’in haberine göre, Danimarka merkezli AP Moller-Maersk Group’un bir parçası olan şirket Türkiye’den çekilme kararı aldı. 22 bin çalışanıyla dünyanın 50 farklı ülkesinde liman işleten APM Terminals, 2012’de Türkiye’ye adım atmıştı.
2040’A KADAR İŞLETECEKTİ
Türkiye’ye İzmir’den giren liman işletmecisi, Petkim’e ait Petlim’i 28 yıl boyunca (2040’a kadar) işletecekti.
APM Terminals’ın, Türkiye’deki ‘varlıklarını’ devretmek için Petlim’in sahibi olan Azerbaycan kamu enerji şirketi SOCAR ile masaya oturduğu bildirildi. Anlaşma sağlanırsa, SOCAR Turkey Enerji şirketi, APM Terminalleri Liman İşletmeciliği’nin yüzde 100 sahibi olacak.
EN BÜYÜK 3’ÜNCÜ KONTEYNER MERKEZİ
Hollandalı şirketin yönettiği İzmir’deki Petlim Limanı, Türkiye’nin en büyük üçüncü konteyner merkezi.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Hocaefendi'nin yeğeni elinde pazar poşetiyle evine giderken gözaltına alındı2.Bu kez İzmit'e İHA düştü.3.KHK'lıları ilgilendiren önemli haber: AİHM başvuru kriterlerini değiştirdi işte detaylar!4.Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran hakkındaki suçlamalar belli oldu: 'Geliyorum' dedi5.Kahramanmaraş'ta yürekleri ağızlara getiren deprem!
6.Geceyarısı gözaltına alınan Gültekin hakkında karar verildi!7.26 şirkete operasyon! Çok sayıda gözaltı var8.İtirafçı, Mehmet Akif Ersoy soruşturmasında Soylu'nun adını da verdi!9.Amerika hayali kuranlar şokta: ABD Green Card programını süresiz olarak askıya aldı!10.Uyuşturucu soruşturması Fenerbahçe'ye uzandı: Sadettin Saran ifade veriyor evinde arama var

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER







