2016'da şehit olan üsteğmen hakkında 2019'da 'Bank Asya' soruşturması
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Çarşamba, Şubat 26 2020
Diyarbakır’ın Lice ilçesinde 5 Ekim 2016’da şehit düşen üsteğmen Murat Ataş’ın eşi Sezen Ataş'a hapis cezası veridi . Murat Ataş şehit olduktan 3 yıl sonra eşi hakkında yapılan yargılamada, Bank Asya hesabı araştırıldı.
Bursa 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada KHK mağduru Sezen Ataş, 6 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.
Ataş, ByLock kullanıcısı olduğu ve tanık ifadelerinden yola çıkılarak 5 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılırken, cezası mutlak terör suçu olması nedeniyle 1/2 oranında artırılarak 7 yıl 15 aya, duruşmadaki hal ve tavırları nedeniyle de indirim uygulanarak 6 yıl 10 aya düşürüldü. Ataş’ın cezası kesinleşene kadar hakkında adli kontrol uygulanacak.
Sezen Ataş’ın eşi üsteğmen Murat Ataş, 15 Temmuz darbe girişiminden iki buçuk ay sonra Diyarbakır’ın Lice ilçesindeki Abalı Jandarma Karakolu üs bölgesine PKK tarafından yapılan saldırıda hayatını kaybetmişti.
8 aylık hamileyken Sezen Ataş, 24 Temmuz 2019’da gözaltına alındı, 26 Ağustos 2019’da ise hakkında iddianame hazırlandı.
SAVCI, ŞEHİT ATAŞ’IN BANKA ASYA’DA HESABININ BULUNMADIĞINI TMSF’YE SORDU
Sezen Ataş hakkındaki soruşturma sürecinde ise, 3 yıl önce şehit olan eşi Murat Ataş’ın ve kendisinin Bank Asya’da herhangi bir hesabı bulunup bulunmadığı konusunda soruşturma yapıldı.
Soruşturmayı yürüten Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na (TMSF) bir yazı göndererek Sezen Ataş ve eşi Murat Ataş’ın Bank Asya’da hesabı bulunup bulunmadığı sordu.
TMSF'de cevap yazısında Sezen Ataş ve eşi Murat Ataş’ın Bank Asya’da hesabı bulunmadığı mahkemeye bildiridi.
Mahkeme Sezen Ataş'a ByLock kullanıcısı olduğu ve tanık ifadelerinden yola çıkılarak 5 yıl 6 ay hapis cezası verdi . Cezası mutlak terör suçu olması nedeniyle 1/2 oranında artırılarak 7 yıl 15 aya, duruşmadaki hal ve tavırları nedeniyle de indirim uygulanarak 6 yıl 10 aya düşürüldü.
Ataş'ın cezası kesinleşene kadar hakkında adli kontrol uygulanacak.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Ufuktaki operasyonun şifreleri AKP'li Tayyar'dan: Başkan yardımcısı sevgilisini kamu kurumuna aldırıyor2.Bomba Kulis: ''Hakan Fidan görevden alınacak. Yerine kim gelecek?''3.Habertürk'ün eski GYY Veyis Ateş adliyeden uyuşturucu testine gönderildi!4.Süper ligde top koşturan futbolcuya silahlı saldırı: Durumu kritik!5.Avrupa'da Barış Boyun suç örgütüne kapamlı operasyon!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER







