2.1 milyar zarar eden Çaykur'dan düşündüren reklam harcaması
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Çarşamba, Temmuz 14 2021
Türkiye Varlık Fonu'na devredildikten sonra 4 yılda 2.1 milyar zarar eden ÇAYKUR, 2021 yılının ilk yarısındaki reklam sözleşmelerinin tutarı, 9 milyon 875 bin TL oldu.
Reklam Filmi Prodüksiyon Hizmeti için ihaleye çıkan ÇAYKUR, 30 Mart’ta bir film şirketiyle 700 bin TL’lik sözleşme yaptı. Kurum 3 Mayıs 2021’de 3 milyon 890 bin TL’lik sözleşme imzaladı. ÇAYKUR 14 Haziran 2021’de reklam filmi prodüksiyon hizmeti için 695 bin TL’lik sözleşme imzalarken, TV reklam filmi ve sosyal medya reklamları için de 28 Haziran 2021’de 4 milyon 590 bin TL’lik anlaşma yaptı.
Kurumun yalnızca temmuz ayına kadar imzaladığı ‘reklam ve tanıtım’ sözleşmelerinin tutarı 9 milyon 875 bin TL’ye ulaştı.
2019’DA DA 36 MİLYONLUK REKLAM ÖDENEĞİ
Sözcü’den Deniz Ayhan’ın haberine göre, dünyanın en çok çay tüketilen ülkesinde ÇAYKUR’un zarar edip üstüne yüksek reklam ve tanıtım harcamaları yapıyor olması tartışma konusu olmuştu. ÇAYKUR’un 2019’da 36.6 milyon TL’lik reklam yaptığı ortaya çıkmıştı.
Önceki genel müdürü Ekrem Yüce’nin AKP’den Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı seçildiği ÇAYKUR’un genel müdürlüğünü AKP Rize İl Başkanı İshak Alim’in kardeşi Ziya Alim yürütüyor.
Çaykur, 2017’de 267 milyon, 2018 yılında 657 milyon, 2019’da 635 milyon ve 2020 yılında 547 milyon lira zarar etti.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Buğra Gökce trajik Mehmet Akif Ersoy karşılaşmasını anlattı: 'Ağlamaya başladı hepimiz etkilendik'2.Trump'tan kritik açıklama: "Golan Tepeleri'ni İsrail'e verdim"3.Muharrem Sarıkaya işten atıldı!: Kameramanı tokatlamıştı!4.Almanya işsizlik yardımını zorlaştırıyor5.Tutuklandı: Ela Rümeysa Cebeci ifadesinden sonra nezarete alındı!
6.Savaşa hazırlanıyor: Almanya 50 milyar avroluk dev bütçe onayı7.Zelenskiy'den endişelendiren savaş açıklaması...8.'Soruşturmada 100'e yakın isim var': Kimlerin başı yanacak?9.Seçimin ayak sesleri: YSK Başkanı'nından saraya sürpriz ziyaret10.AB'ye ilticada 'Ruanda modeli': Sığınmacılar Mısır, Fas ve Tunus gibi ülkelere gönderilecek

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Buğra Gökce trajik Mehmet Akif Ersoy karşılaşmasın...

Trump'tan kritik açıklama: "Golan Tepeleri'ni İsra...

Muharrem Sarıkaya işten atıldı!: Kameramanı tokatl...

Almanya işsizlik yardımını zorlaştırıyor

Tutuklandı: Ela Rümeysa Cebeci ifadesinden sonra n...


