15.5 milyon emekli için hayal kırıklığı! Torbadan seyyanen zam çıkmadı

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Perşembe, Temmuz 13 2023
Emeklilere yapılacak seyyanen zam nedeniyle 15.5 milyon emeklinin gözü Meclis’ten çıkacak torba yasaya çevrildi ancak beklenen seyyanen artış gerçekleşmedi. Yasa görüşmeleri devam ederken MHP Lideri Bahçeli, Erdoğan’ı ziyaret etti ve yüzde 25’lik zam dışında seyyanen zam istedi. Ancak Meclis’te ilgili madde görüşülürken CHP yüzde 34 artış, SP ise 8077 seyyanen zam önergesi verdi. İki önerge de AKP oylarıyla reddedildi. Böylece emekliye sadece yüzde 25’lik zam kaldı.

Sözcü'den Veli Toprak'ın haberine göre emeklilere yapılacak seyyanen zam nedeniyle 15.5 milyon emeklinin gözü Meclis'ten çıkacak torba yasaya çevrildi ancak beklenen seyyanen artış gerçekleşmedi. Emekli maaşlarına sadece yüzde 25'lik artış yapılacak.

Milyonlarca emeklinin beklediği müjde TBMM'den çıkmadı. Torba yasada içinde yer alan ve emekliye yüzde 25 zam içeren düzenlemede değişiklik yapılmadı. Komisyonda kabul edilen yüzde 25 zam maddesi Genel Kurul'da aynen kabul edildi.

YÜZDE 34 VE 8077 SEYYANEN ÖNERGESİ REDDEDİLDİ

Zammı düzenleyen 18. Madde görüşülürken CHP milletvekilleri emekli maaşlarına yüzde 34 artış içeren önerge verdi. Ancak bu önerge AKP oylarıyla reddedildi. CHP Rize Milletvekili Tahsin Ocaklı, “7 bin 500 lira alanlar hiç zam almayacak. Ortalama 9 milyon emekli açlık sınırının altında buradan çıkacak kararları gözlemekte. Keşke beraberce emekliler için güzel bir karar çıkarabilmiş olsaydık. AKP'liler sizden rica ediyorum, emekliler için birlikte düzenleme çıkaralım. Yoksa tarihinize leke olarak geçecek” dedi.

SP milletvekilleri de yüzde 25'in yanı sıra 8077 lira seyyanen artış önergesi verdi. Bu önerge de yine AKP milletvekilleri tarafından reddedildi. SP İzmir Milletvekili Mustafa Bilici, ”Emekli çay içmek için kahveye gidemez halde, ev hapsine mahkum edilmiş durumda. Memura verilen seyyanen zam emekliye verilmeli, en düşük emekli maaşı 15 bin liraya çıkarılmalıdır” dedi. MHP milletvekilleri CHP ve SP önergelerine AKP'yle birlikte hareket etmedi ve karşı oy kullanmadılar.

BAHÇELİ, ERDOĞAN'A GİTTİ…

NATO zirvesi nedeniyle yurt dışından önceki gün dönen Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün MHP Lideri Devlet Bahçeli'yi kabul etti. Beştepe'de yaklaşık 1 saat süren görüşmede emeklilere yapılacak zam oranı ve seyyanen yapılması istenen zam görüşüldü. MHP Lideri, grup toplantısında zammın yetersiz olduğu konusunda çok açık mesaj vermişti: “Ekonomik toparlanma genişledikçe memur ve emeklilerimizin maaşları çok daha yükseğe ulaşacaktır. Emekli

Bu haberler de ilginizi çekebilir