14 yaşındaki çocuk Erdoğan'a hakaretten yargılanacak

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Çarşamba, Şubat 9 2022
Sözcü gazetesi yazarı Yılmaz Özdil, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret iddiasıyla gözaltına alınan çocuğu gündeme getirdi. Özdil'in iddiasına göre 14 yaşındaki çocuk, Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla yargılanacak.
14 yaşındaki çocuk Erdoğan'a hakaretten yargılanacak
Sözcü gazetesi yazarı ve gazeteci Yılmaz Özdil bugünkü ‘Bu dava tarihe geçecek’ başlıklı yazısında AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret iddiasıyla 14 yaşındaki çocuğun gözaltına alındığını iddia etti.

"Medyamızın haberi yok" ifadelerini kullanan Özdil, "Bana göre, hem hukuk tarihimize, hem demokrasi tarihimize 'utanç' olarak geçicek hadise" dedi.

Özdil, "Asrın liderimize hakaret ettiği iddiasıyla 14 yaşındaki bir çocuğumuz evinden polisle aldırıldı, karakola çektirildi, savcıya götürüldü, adli tıp'a gönderildi, mahkemeye verildi, üç yıla kadar hapsi isteniyor!" ifadesini kullandı. 

Özdil yazısında ilginç bir bölüm de paylaştı. Gözaltına alınan çocuk hırsızlık suçlamasıyla gözaltına alınan başka bir çocukla karşılaştı. O anları Özdil şu şekilde kaleme aldı: 

"Bir kapının önüne getirdiler, buraya otur dediler, sandalyeye oturttular, beklemeye başladı.

Hemen yan sandalyesinde bir başka çocuk vardı.

Öbür çocuk da 14 yaşındaydı.

Bizim oğlan öbürüne “ne yaptın?” diye sordu.

Öbürü “hırsızlık” dedi.

O da sordu, “sen ne yaptın?”

Bizimki “cumhurbaşkanına hakaret etmişim” dedi.

Hırsızlıktan getirilen oğlan güldü… “Oooo sen yanmışsın” dedi, “ben çocuk raporu alıp yarın mahkemeye çıkıcam, senin işin zor!”

Hırsız çocuk haklıydı.

Uzuuun bir bekleyişten sonra bizim oğlanı savcının odasına soktular, savcı, avukat ve zabıt katibi vardı, avukat kendisini tanıttı, devlet tarafından çocuğa avukat olarak verildiğini söyledi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir