14 yaşındaki çocuk Erdoğan'a hakaretten yargılanacak
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Çarşamba, Şubat 9 2022
Sözcü gazetesi yazarı Yılmaz Özdil, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret iddiasıyla gözaltına alınan çocuğu gündeme getirdi. Özdil'in iddiasına göre 14 yaşındaki çocuk, Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla yargılanacak.

Sözcü gazetesi yazarı ve gazeteci Yılmaz Özdil bugünkü ‘Bu dava tarihe geçecek’ başlıklı yazısında AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret iddiasıyla 14 yaşındaki çocuğun gözaltına alındığını iddia etti.
"Medyamızın haberi yok" ifadelerini kullanan Özdil, "Bana göre, hem hukuk tarihimize, hem demokrasi tarihimize 'utanç' olarak geçicek hadise" dedi.
Özdil, "Asrın liderimize hakaret ettiği iddiasıyla 14 yaşındaki bir çocuğumuz evinden polisle aldırıldı, karakola çektirildi, savcıya götürüldü, adli tıp'a gönderildi, mahkemeye verildi, üç yıla kadar hapsi isteniyor!" ifadesini kullandı.
Özdil yazısında ilginç bir bölüm de paylaştı. Gözaltına alınan çocuk hırsızlık suçlamasıyla gözaltına alınan başka bir çocukla karşılaştı. O anları Özdil şu şekilde kaleme aldı:
"Bir kapının önüne getirdiler, buraya otur dediler, sandalyeye oturttular, beklemeye başladı.
Hemen yan sandalyesinde bir başka çocuk vardı.
Öbür çocuk da 14 yaşındaydı.
Bizim oğlan öbürüne “ne yaptın?” diye sordu.
Öbürü “hırsızlık” dedi.
O da sordu, “sen ne yaptın?”
Bizimki “cumhurbaşkanına hakaret etmişim” dedi.
Hırsızlıktan getirilen oğlan güldü… “Oooo sen yanmışsın” dedi, “ben çocuk raporu alıp yarın mahkemeye çıkıcam, senin işin zor!”
Hırsız çocuk haklıydı.
Uzuuun bir bekleyişten sonra bizim oğlanı savcının odasına soktular, savcı, avukat ve zabıt katibi vardı, avukat kendisini tanıttı, devlet tarafından çocuğa avukat olarak verildiğini söyledi.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Buğra Gökce trajik Mehmet Akif Ersoy karşılaşmasını anlattı: 'Ağlamaya başladı hepimiz etkilendik'2.Trump'tan kritik açıklama: "Golan Tepeleri'ni İsrail'e verdim"3.Muharrem Sarıkaya işten atıldı!: Kameramanı tokatlamıştı!4.Almanya işsizlik yardımını zorlaştırıyor5.Tutuklandı: Ela Rümeysa Cebeci ifadesinden sonra nezarete alındı!
6.Geri dönüyor: İngiltere'den AB ayrılık sürecinde bazı başlıklarda dönüş!7.Savaşa hazırlanıyor: Almanya 50 milyar avroluk dev bütçe onayı8.Soylu'nun 'sağ kolu' da aralarında: 235 emniyet müdürü emekli edildi9.Seçimin ayak sesleri: YSK Başkanı'nından saraya sürpriz ziyaret10.Adliyedeki büyük soygunda sıcak gelişme!

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Buğra Gökce trajik Mehmet Akif Ersoy karşılaşmasın...

Trump'tan kritik açıklama: "Golan Tepeleri'ni İsra...

Muharrem Sarıkaya işten atıldı!: Kameramanı tokatl...

Almanya işsizlik yardımını zorlaştırıyor

Tutuklandı: Ela Rümeysa Cebeci ifadesinden sonra n...


