[ Abdullah Aymaz] Yaklaşan kriz Kapitalizm ve İslam
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazartesi, Mart 29 2021
Dünya’nın en önde gelen İngiliz yardım kuruluşu OXFAM ın en son verdiği rakamlara göre insanlığın bugün en büyük 5 Problemi var
ABDULLAH AYMAZ- SAMANYOLUHABER.COM
Değerli bir araştırmacımızın yaptığı araştırma ve taramalardan vardığı neticeler:
Yaklaşan tarihi kürezel kriz, Kapitalizm’in alternatifleri, İslamî Ekonomi
Dünya’nın en önde gelen İngiliz yardım kuruluşu OXFAM ın en son verdiği rakamlara göre insanlığın bugün en büyük 5 Problemi var:
1) Zengin-Fakir Uçurumu:
Dünya’nın en zengin yüzde BİR kesimi 6,9 Milyar insanın varlığının İKİ KATI kadar varlığa sahip. Yani, şu anki dünya nüfusu 7,8 Milyar ve bir kısım Zengin insan dünyanın yüzde 60 insanının sahip olduğundan daha çok paraya sahip. Bu rakam son 25 yıldır katlanarak artmaya devam etmiş. Böyle giderse bu bir kısım Zengin insan Dünya’nın çok daha büyük gelirini elde ederken, fakir insan sayısı katlanarak artacak.
2) Zenginler çok az vergi ödüyor:
Çok Zenginler ve büyük şirketler oldukça büyük vergi avantajlarını kullanırken, çalışan kesimin vergi oranları yüzdelik olarak çok daha artmıştır.
3) Halk Hizmetlerine harcanan pay düşmektedir:
Alınan vergilerden dar gelirliler için harcanması gereken; sağlık ve eğitim hizmetlerine kullanılan pay, çok ciddi azalmaktadır. Yani Hem insanlar hızla giderek fakirleşiyor, hem de dar gelirli kesim için harcanması gereken miktarlar hızla düşüyor. Bu da büyük bir toplumsal felakete doğru sürüklenen bir dünya’ya doğru gidiyor.
4) Zenginler daha uzun ve sağlıklı yaşıyor, Fakirler ise çok daha az ve hasta olarak yaşıyor:
Zenginler gerekli sağlık servislerini alabilirken, fakirler alamıyor. Fakirler, zengin insanlara göre 10 ila 20 yıl daha az yaşayabiliyor. Fakir ailede doğan bir çocuğun 5 yaşına kadar ölme ihtimali, zengin bir aile de doğan çocuğa göre 2 kat daha fazla.
5) Cinsiyet ayrımcılığı:
Kadınlar, erkeklere göre çok daha ağırlaşan şartlara maruz, çok daha az gelire sahip ve kadınlara erkeklere g
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Kenya’da gözaltına alınan eğitimci Mustafa Güngör, günler sonra serbest bırakıldı2.Yandaş medya feryad figan! 'Mahallenin danası' olmaktan şikayetçiler!3.Mehmet Akif Ersoy'un ifadesi ortaya çıktı!4.ABD'den tedirgin eden bilgilendirme: Türkiye'de yaşayan vatandaşlarını deprem için uyardı5.İran'da sokak eylemleri büyüyor! Halk pahalılık ve enflasyondan şikayetçi
6.Flaş gelişme: Yeniden ifade vermek için adliyeye giden Ersoy itirafçı mı olacak?7.Gerilim! Suriye'de Lazkiye bölgesinde sokağa çıkma yasağı uygulanmaya başladı8.Trump, Venezuela'da uyuşturucu teknelerinin limanını vurduklarını açıkladı9.Mehmet Akif Ersoy ne anlattı? 3 Saat süren ek ifadenin ardından cezaevine gönderildi10.İşte en pahalısı: Katlanabilir iPhone geliyor!

ERTUĞRUL İNCEKUL

SAFVET SENİH

ABDULLAH AYMAZ

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER

Kenya’da gözaltına alınan eğitimci Mustafa Güngör,...

Yandaş medya feryad figan! 'Mahallenin danası' olm...

Mehmet Akif Ersoy'un ifadesi ortaya çıktı!

ABD'den tedirgin eden bilgilendirme: Türkiye'de ya...

İran'da sokak eylemleri büyüyor! Halk pahalılık v...


