Son Dakika 21:34 Erdoğan, Baykal'ı Erbakan'l...
Ana Sayfa Yap  |  Sık Kullanılanlara Ekle  |  S-Haberci  |  Reklam  |  Künye  |  Bize Yazın
Samanyolu Haber
finans
IMKB  36.798
DOLAR  1,5350
EURO  2,1430
Parçalı Bulutlu 15 / 30
05 Temmuz 2009 Pazar
Ana Sayfa   |   Gündem   |   Politika   |   Ekonomi   |   Dünya   |   Spor   |   Sağlık   |   Kültür   |   Teknoloji   |   Eğitim   |   Otomobil   |  Yazarlar   |   RSS  
Geleceğin teknolojileri tartışılıyor
Dünyanın en büyük mobil teknoloji organizasyonu olan Mobil Dünya Kongresi, İspanya'nın Barcelona kentinde dün başladı.
Yazı Boyutu 10 12 14 16
Kongrede bir taraftan geleceğin teknolojileri konuşulurken, diğer yandan yeni ürünler tanıtılıyor. Fuarda yer alan ürünler arasında Readius'un e-kitap okuyucu, hafıza kartı, yeni cep telefonları ve cep telefonuna yönelik yeni uygulamalar dikkat çekiyor.

Barcelona'da düzenlenen GSM kongresi adeta bir teknoloji şölenine dönüştü. Mobil teknolojisi sektöründen 50 binden fazla profesyonel işadamı, fuar ve kongre alanında bulunuyor. Etkinlikte Samsung, Soul olarak isimlendirdiği yeni nesil cep telefonlarının tanıtımını yaparken, Nokia ise bellek kapasitesi artırılmış dört yeni ürününü tanıttı. Samsung, Soul'de cihazın kullanımını yön tuşları olan navigasyon tuşlarını sanal hale getirdi. 5 megapiksel çözünürlükte fotoğraf çeken cihaz, oldukça ince bir telefon. Gazete ve dergilerin elektronik cihazlar üzerinde yaygınlaşmasının öncülerinden sayılabilecek MWC 2008, yeni nesil bir e-kitap okuyucusu. Plastik elektronik üzerine çalışan Hollandalı Philips'in şirketi Polymer Vision tarafından üretilen Readius, 5 inçlik ekranı ile kitap okuma imkanı sağlıyor. E-dergi veya gazeteleri cihaz üzerine göndermek için birçok seçenek bulunuyor. İstendiğinde Readius'a doğrudan SİM kartı takılarak 3. nesil desteğiyle gazeteler indirilebiliyor.

Nokia ise internet odaklı N96, Nokia N78, Nokia 6220 Classic ve Nokia 6210 navigator cihazlarında, yaya navigasyonundan mekan etiketlemeye, film seyretmekten video ve fotoğraf paylaşımına kadar çok sayıda faaliyet imkanı sunuyor. Nokia, haritalama ve navigasyon gibi servislerin, mobil cihazlarda temel bir platform olacağı inancında. Nokia CEO'su Olli-Pekka Kallasvuo, interneti masaüstü bilgisayarın sınırlamalarından bağımsız kılma çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. Kallasvuo, "Aslında, interneti daha içerik odaklı ve kişisel hale getirerek yeniden tanımlıyoruz." dedi.

Gazeteler cebinize geliyor

Philips'in şirketi Polymer Vision tarafından üretilen Readius, 5 inçlik ekranı ile kitap okuma imkanı sunuyor. Cihaza doğrudan SİM kartı takılarak 3. nesil desteğiyle gazeteler indirilebiliyor. Readius'un 2008'in ikinci çeyreğinde Avrupa'da satışa sunulması planlanıyor.

Adres bulmak çok kolay

Nokia Maps, yaya navigasyonu özelliğini geliştiriyor. Multimedya şehir rehberleri ekleyen ve uydu görüntüleri sunan cihaz, kullanıcı arayüzü sağlayarak haritalamayı üst seviyeye taşıyor. Maps 2.0, uygulamaya, yaya odaklı navigasyon bileşeni olan 'Walk' (Yürü) özelliğini ekliyor. Bu arada, dünya çapında otomobil navigasyon sistemi olan 'Drive' (Sür) özelliğini de koruyor.

Kaliteli video çekme imkanı

Mobil Dünya Kongresi'nde boy gösteren Nokia N96, video ve televizyon için uyarlanmış bir multimedya bilgisayar. Cihazın 2,8 inçlik geniş ekranı, 16 gigabyte'lık dahili belleği ve çok çeşitli formatlarda yüksek kaliteli video desteği bulunuyor.

ZAMAN

13.02.2008 06:48:33


Haberi Ekle
facebook furl linkibol digg del.icio.us yumiyum oyyla bagcik technorati twitter ffeed
 
Yorum Yaz | Gönder | Yazdır


1 2 3 4 5
Sizce pahalı BENZİNDEN kim sorumlu?

Dağıtım şirketleri (707oy -51,2 %)
EPDK (246oy -17,8 %)
Maliye Bakanlığı (173oy -12,5 %)
Enerji Bakanlığı (144oy -10,4 %)
Benzin alan vatandaş (111oy -8,0 %)
  
 Diğer Anketler 
Samanyolu
Samanyolu Haber Tv
Mehtap Tv
Yumurcak Tv
Samanyolu Ana Haber
Manşetleri sitenize ekleyin
Samanyolu Haber Tv
Arşiv
Trafik Durumu
Yol Durumu
BÜLTEN ÜYELİĞİ
 
* Günlük Haber Bültenine üye olmak için
E-POSTA adresinizi giriniz:
Samanyolu Samanyolu Haber Mehtap Tv Yumurcak Tv Ebru Tv Hazar Tv Burç Fm Dünya Radyo Shaber Radyo Zaman Cihan Haber Ajansı Aksiyon Today's Zaman